Predsjednik Republike Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

28. lipnja 2021.
15:24

Na poziv predsjednika Republike Zorana Milanovića, predsjednik Republike Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, sa suprugom, boravit će 30. lipnja i 1. srpnja 2021. u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Službeni posjet Predsjednik Republike Sjeverne Makedonije započet će srijedu, 30. lipnja u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, susretom s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem. U Uredu predsjednika Republike Hrvatske, nakon ceremonije službenog dočeka, najprije će se održati tête-à-tête susret dvojice predsjednika, a potom i bilateralni razgovori službenih izaslanstava Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije.

Nakon sastanka, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske održat će se konferencija za medije predsjednika Milanović i predsjednika Pendarovskog. 

Tijekom boravka u Zagrebu, predsjednik Republike Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski susrest će se u srijedu i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.              

Istog dana, Predsjednik Republike Sjeverne Makedonije položit će vijenac ispred spomenika „Glas hrvatske žrtve-Zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj.

Drugog dana posjeta Republici Hrvatskoj, u četvrtak, 1. srpnja, predsjednik Pendarovski održat će gospodarski sastanak s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore.