Predsjednik Milanović sudjelovao na svečanosti povodom Dana grada Buja

09. rujna 2024.
21:23

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je večeras u Gradu Buje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Buje, gdje je održao prigodni govor.

U svom obraćanju, predsjednik Milanović naglasio je važnost daljnjeg razvoja grada, ističući da je ključno da proračun nastavi rasti te da se sredstva troše na dobrobit svih stanovnika – Hrvata, Talijana i drugih. U tom smislu, pohvalio je suživot i slogu koja vlada među stanovnicima Buje, ističući: “Ovdje je jednostavno zdrava klima u glavama ljudi i to treba čuvati te inicirati i u drugim dijelovima zemlje kojima ta vrsta imunizacije, nažalost, treba.”

Predsjednik Milanović je također evocirao uspomene iz djetinjstva, prisjećajući se svog prvog posjeta Bujama, te izrazio zadovoljstvo transgraničnom suradnjom i dobrim odnosima s prijateljskim državama, ističući kako se takvi odnosi mogu samo poželjeti i s nekim susjednim zemljama na istoku i jugu, ali da je za to potrebno još puno rada.

Na kraju, predsjednik Milanović je čestitao svim građanima Buje Dan Grada te poželio zdravlje, prosperitet i daljnje uspjehe u budućnosti.

Osim predsjednika Milanovića na svečanoj sjednici govorili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Buja Franko Gergorić, gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin, zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu i izaslanik Predsjednika Vlade Ivan Bubić.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek