Predsjednik Milanović primio u nastupni posjet voditeljicu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj

03. srpnja 2024.
13:52

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je primio u nastupni posjet Zrinku Ujević, voditeljicu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Zrinka Ujević imenovana je novom voditeljicom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj krajem siječnja 2024. godine, a dužnost je preuzela 1. travnja kao treća voditeljica Predstavništva i prva žena na tom mjestu otkako je 2013. godine Hrvatska postala punopravna članica Europske Unije. Predstavništva Europske komisije u svim državama članicama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, aktivno djeluju i surađuju s nacionalnim tijelima, dionicima te o politikama Europske unije redovito informiraju medije i javnost.

Na sastanku su uz voditeljicu Predstavništva Ujević sudjelovali Andrea Čović Vidović, zamjenica voditeljice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Hristo Hristov, voditelj političkog odjela Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ureda predsjednika Ivan Mutavdžić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek