Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Općine Brdovec

28. lipnja 2024.
13:34

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s izaslanstvom Općine Brdovec kojeg su činili općinski načelnik Alen Prelec, pročelnik Upravnog odjela Općine Daniel Bukovinski, pročelnica Upravnog odjela Općine Maja Coner, predsjednik Općinskog vijeća Općine Brdovec Damir Slavnović i član Županijske skupštine Stjepko Rukelj.

Na sastanku je izaslanstvo Općine Brdovec upoznalo predsjednika Milanovića s uspjesima i budućim razvojnim planovima Općine, koja je 15. lipnja proslavila 31. godišnjicu osnutka, Dan Općine i blagdan sv. Vida, zaštitnika brdovečke župe. U ovoj Općini danas živi oko 12.000 stanovnika, a načelnik Općine Alen Prelec istaknuo je kako nastoje provoditi politiku u službi građana čemu svjedoči i demografski rast zbog doseljavanja mlađih obitelji.

U Općini uspješno djeluju razni gospodarski subjekti, kazali su predstavnici Općine Brdovec te informirali predsjednika Milanovića o investicijama koje su u tijeku. U tom smislu naveli su projekte koji se financiraju novcem općinskog proračuna kao i sredstvima europskih fondova, a posebno su naglasili kako je započeta realizacija jednog od dosad najznačajnijih projekata unaprjeđenja života stanovnika Općine Brdovec – gradnja poslovno-stambenog kompleksa Januševec. Upravo taj „Centar integracija“ kako ga sami nazivaju, bit će prostor novog centra javnog i društvenog života Općine Brdovec prilagođenog potrebama stanovnika svih generacija. 

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas