Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Kluba Sinjana Zagreb

26. lipnja 2024.
12:08

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Kluba Sinjana Zagreb povodom obilježavanja 70. obljetnice osnutka ove udruge koja okuplja građane Zagreba i Zagrebačke županije koji dolaze ili su podrijetlom iz Cetinske krajine.

Povodom obljetnice osnutka Klub Sinjana, između ostalih aktivnosti, planira i objaviti monografiju „Korijeni koji traju“ o ljudima i događajima iz povijesti organiziranja i djelovanja Sinjana i žitelja Cetinske krajine u Zagrebu. Počeci Kluba Sinjana vezuju se uz Klub studenata Općine Sinj koji je osnovan 1954. u Zagrebu kao udruženje studenata s područja Sinja i Cetinskog kraja, a među osnivačima Kluba bili su tadašnji studenti kiparstva Stipe Sikirica i Ante Župić, dok su dužnost predsjednika obnašali Marko Veselica, Frano Poljak i Stipe Milanović. S vremenom je Klub prerastao isključivo studentske okvire i počeo okupljati pojedince iz svih segmenata društva. Od 1991. godine Klub Sinjana djeluje kao udruga građana s ciljem očuvanja i promidžbe kulturnih, tradicijskih i drugih vrijednosti Sinja i Cetinskog kraja.

Osim predsjednika Kluba Sinjana Jakova Žižića na sastanku su bili i potpredsjednik Kluba Luka Vučemilo, članovi Upravnog odbora Krešimir Domazet, Goran Filipović Grčić i Katarina Kokot Živalj te članica Nadzornog odbora Dora Prolić.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta