Predsjednik Milanović primio hrvatskog pijanista Lovru Marušića povodom osvajanja važnih glazbenih nagrada

10. siječnja 2024.
14:25

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas hrvatskog pijanista Lovru Marušića koji je osvojio srebrnu medalju i specijalnu nagradu „Robert Schumann Award“ na prestižnom pijanističkom natjecanju International Telekom Beethoven Piano Competition 2023. održanom u Bonnu u Njemačkoj. Čestitajući mu na uspjehu, predsjednik Milanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom što na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji radi pijanist takve međunarodne reputacije.

Lovre Marušić zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na klavirskom odjelu, a kao solist i komorni glazbenik nastupa na raznim festivalima i koncertnim ciklusima diljem Hrvatske i svijeta. Osim toga, umjetnički je voditelj međunarodnog festivala komorne glazbe “Ostinato” u Omišu. Svoju međunarodnu reputaciju potvrdio je tijekom ranijih godina osvajanjem i niza drugih priznanja, među kojima je su srebrna medalja na Cleveland International Piano Competition 2021., prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju Santa Cecilia u Portu 2018.  te prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu 2018.

Na sastanku je predsjednika Milanovića upoznao i s planovima koji ga očekuju kao solista i komornog glazbenika u sljedećoj sezoni istaknuvši tri turneje po Kini, turneju sa Slovačkom filharmonijom po Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj te nastupe u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj gdje će svirati na prestižnim festivalima s uglednim orkestrima.

Uz pijanista Lovru Marušića na sastanku u Uredu predsjednika bio je i njegov menadžer  Danijel Gašparović, a uz predsjednika Milanovića posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek