Predsjednik Milanović potpisao Rješenje o imenovanju Daniela Markića vršiteljem dužnosti ravnatelja SOA-e i prijedlog kandidata za zamjenika ravnatelja

03. srpnja 2024.
15:51

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisao je danas Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije u razdoblju od 6. srpnja do 31. kolovoza 2024.

Isto tako, predsjednik Milanović potpisao je danas Prijedlog kandidata za zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se utvrđuje da je Hrvoje Omrčanin kandidat za zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije.

Podsjećamo, nakon što mu je istekao mandat ravnatelja SOA-e, Daniel Markić imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja SOA-e s danom 6. svibnja 2024. do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok od dva mjeseca. SOA do sada nije imala zamjenika ravnatelja iako je Zakonom o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske dužnost zamjenika ravnatelja predviđena. Predsjednik Milanović smatrao je nužnim  imenovati i zamjenika ravnatelja SOA-e te je inzistirao na tome.