Predsjednik Milanović podržao akciju udruge „Djeca za bolji svijet“ kojom će se obilježiti Svjetski dan činjenja dobrih djela

05. travnja 2023.
15:00

Uoči Svjetskog dana činjenja dobrih djela, koji će se i ove godine obilježiti 16. travnja,  predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas izaslanstvo Udruge „Djeca za bolji svijet“. Ta udrugu, kao partner organizacije „Good Deeds Day“, drugu godinu zaredom u Hrvatskoj organizira obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobih djela u čemu ih je danas podržao i predsjednik Milanović. 

Predsjednik Udruge Leo Petrov, potpredsjednica Sanja Škrnički Kršek i tajnica Vahida Osmić kazali su kako njihova Udrugu potiče djecu od malih nogu da svakodnevno pomažu drugima te ih uči da prihvaćaju različitosti, usvajaju nova znanja i razvijaju nove vještine. Jednako tako, cilj im je djecu poučiti kako se odgovorno odnositi prema prirodi, životinjama i cijelom ekosustavu, kreirajući tako bolji i ljepši svijet, kazali su predstavnici Udruge „Djeca za bolji svijet“.

Današnjim posjetom Uredu predsjednika Republike započeli su ovogodišnju akciju obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobrih djela i ujedno pozvali što više građana Hrvatske da im se priključi u volontiranju i pomaganju drugima. Kao simbolični početak akcije predstavnici Udruge „Djeca za bolji svijet“ uručili su Predsjedniku Republike prigodnu majicu s porukom njihove akcije „Činiti dobro“. Želja je Udruge da taj dan postane tradicionalni događaj u Hrvatskoj koji će se obilježavati svake godine uz sudjelovanje što većeg broja građana, posebno djece. Kao članovi Udruge, s predsjednikom Milanovićem razgovarali su i Lara Petrov, Vito Petrov, Lorena Josić, Adrian Josić i Filip Kršek, djeca koja su već uključena u akcije pomaganja drugima.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić