Osobna izaslanica Predsjednika Republike za Frankofoniju Vanda Mikšić sudjelovala je na sastanku na vrhu Međunarodne organizacije Frankofonije

05. listopada 2024.
15:04

Osobna izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića za Frankofoniju dr. sc. Vanda Mikšić sudjelovala je na 19. sastanku na vrhu Međunarodne organizacije Frankofonije (OIF) koji je u petak i subotu održan u Villers-Cotteretsu i Parizu. Sastanak su otvorili predsjednik Francuske Republike Emmanuel Macron, predsjednik vlade Republike Tunis Kamel Madouri, čija je zemlja u prošlom razdoblju predsjedala OIF-om, te glavna tajnica Organizacije Louise Mushikiwabo.

Sastanak na vrhu okupio je predstavnike 88 država članica, pridruženih članica i promatrača OIF-a, a glavna tema 19. sastanka Frankofonije bila je stvaranje, inovacije i poduzetništvo na francuskom jeziku. Republika Hrvatska ove godine obilježava 20. obljetnicu promatračkog statusa pri Međunarodnoj organizaciji Frankofonije, u kojoj države članice povezuje upotreba francuskog jezika, ali i vrijednosti mira, demokracije, poštivanja ljudskih prava te kulturne i jezične raznolikosti.